به گزارش خبرگزاری «حوزه» از اراک، آیت الله محسن اراکی، شامگاه یکشنبه طی سخنانی به مناسبت شهادت امام باقر(ع) در مسجد امام حسین(ع) اراک، گفت: امام باقر(ع) حق بزرگی بر گردن ما دارد و معارفی که اکنون در اختیار ماست را مدیون امام باقر(ع) و امام صادق(ع) هستیم.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با اشاره به اینکه انسان خلیفه الهی نه بر روی زمین، بلکه بر تمام جهان هستی است، اظهار داشت: خلافت انسان فقط محدود به کره زمین نیست، بلکه همه هستی را شامل می شود و کره زمین فقط پایگاه و مرکز خلافت بشری است.
وی با اشاره به این که خداوند در قرآن کریم می فرماید "بشر خلیفه خداست" اظهار داشت: خلیفه به معنی جانشین است. جانشین هر کسی به معنی این است که کاری را انجام دهیم که آن شخص انجام می دهد؛ بنابراین جانشین هر کسی قدرت و اختیارات آن شخص را نیز خواهد داشت.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی افزود: بشر آفریده شده که کار خدایی انجام دهد و اولین کار خدا هم قائم بالقسط است، یعنی عدل را در سراسر جهان هستی برقرار می کند و این جهان هستی را با یک میزان عدل اداره می کند.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: خلافت خدا دو گونه است یا به عبارت دیگر سنت جانشین پروری خداوند دو مرحله دارد. مرحله اول، خدا یک تک جانشین یا خلیفه فرد را می آفریند که این خلیفه فرد همه کارهایش خدایی است یعنی آنچه انجام می دهد چیزی است که خواسته خداوند است. انبیاء و ائمه اطهار(ع) چنین انسان هایی بودند که به مقام خلافت الهی رسیدند که خواسته، خشم، محبت و میل آنها کاملا الهی بود.
استاد حوزه علمیه قم افزود: مرحله دوم، خلیفه فرد که جانشین خداست، مسئولیت دارد که یک جامعه جانشین بسازد، جامعه ای که همه مردم خواسته ها، عشق، نفرت، خشم و محبت آنها الهی می شود و این همان جامعه ای است که اسلام به دنبال آن است.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی ادامه داد: خداوند متعال در قرآن کریم وعده داده که ایجاد چنین جامعه ای حتمی است و این همان خلافت جمعی است.
وی اضافه کرد: اگر گروهی از مردم گرد هم بیایند، تبدیل به جامعه نخواهد شد، مگر اینکه در آن جامعه یک وحدت رویه در اراده به وجود بیاید که آن وقت است می توانیم بگوییم خلافت جمعی شکل گرفته است.
آیت الله اراکی با بیان این که جامعه واحد، جامعه ای است که میل، نفرت، خواسته و عشق همسان دارند، تصریح کرد: آنچه جمع پراکنده انسان ها را یکی و تبدیل به جامعه واحد می کند، این است که خشنودی و ناخشنودی آنها یکی شود.
وی بیان داشت: اگر فردی در جامعه واحد رفتار ناروایی انجام دهد جامعه در برابر آن موضع گیری می کند، اما اگر آن جامعه در برابر آن رفتار ناروا تسلیم شود، قطعا آسیب می بیند. همچنین در جامعه واحد اگر یک نفر رفتار ناروایی انجام دهد و با اعتراض مواجه نشود کل آن جامعه در برابر آن رفتار ناروا مسئول است .
دبیرکل مجمع مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی یادآور شد: اگر جامعه ای به مرحله ای رسید که خواسته و میلش الهی شد و آنچه خدا خواست عمل کرد و آنچه خدا نخواست را رها کرد، جهان در اختیار و در فرمان این جامعه قرار می گیرد و زمین و آسمان برایش شکوفا می شود.
براساس اعلام روابط عمومی مجمع تقریب، وی در پایان تأکید کرد: انبیا الهی و امامان آمدند تا چنین جامعه ای را بپرورانند.
انتهای پیام
نظر شما